ΔΡΟΜΟΣ ΜΠΟΚΑΡΙΝΟΣ - ΑΡΤΕΜΙΔΑ - ΜΑΚΙΣΤΟΣ

ΔΡΟΜΟΣ  ΜΠΟΚΑΡΙΝΟΣ - ΑΡΤΕΜΙΔΑ - ΜΑΚΙΣΤΟΣ

Προχωρά  με  βήματα  χελώνας

Όποιος  δεν  θέλει  να  ζυμώσει  40  μέρες  κοσκινίζει

 

Ως γνωστόν ο δρόμος που συνδέει τα δύο “Μαρτυρικά Χωριά” Μάκιστο και Αρτέμιδα με την Ζαχάρω, έχει καταστραφεί μετά τις πυρκαγιές του 2007 και η Περιφέρεια χρηματοδότησε την μελέτη για νέα χάραξη στις 3-10-2011, η οποία ολοκληρώθηκε πέντε χρόνια αργότερα στις 12-10-2016, με προϋπολογισμό 14.800.000,00 Ευρώ.

Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια από τότε και στις 22-2-2019 εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών το ποσόν των 6.100.000,00 ευρώ, για την εκτέλεση της Α’ Φάσης του έργου, αφού γίνουν πρώτα οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, στο τμήμα αυτό. Φθάσαμε σήμερα, ένα χρόνο μετά την χρηματοδότηση αυτή και ακόμα δεν έχει οριστεί η Επιτροπή από την Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, που θα εκτιμήσει το κόστος της απαλλοτρίωσης, προκειμένου τα αρμόδια Δικαστήρια στη συνέχεια να καταλήξουν στην αποζημίωση των ιδιοκτητών, που μπορεί κατά την εκτίμηση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Ηλείας να χρειασθούν 3 με 4 χρόνια και ίσως περισσότερο!!! Και όλα αυτά για τα δύο πρώτα χιλιόμετρα, από τα εφτά που είναι το σύνολο έως την Μάκιστο. Είναι βέβαιο ότι αν πάμε με αυτόν τον ρυθμό, για να ολοκληρωθεί ο δρόμος θα χρειασθούν 15 έως 20 χρόνια και ίσως περισσότερα!!!

Ο Σύλλογος Μακισταίων με όσες δυνάμεις έχει, τον Πρόεδρο της Κοινότητας, τον  Δήμαρχο αλλά και  την Ομοσπονδία Συλλόγων Ολυμπίας προσπαθεί συνεχώς να αναδείξει το ζήτημα αυτό, επιδιώκοντας την συντομότερη λύση, κάνοντας τις ανάλογες επαφές.

Έτσι στις 19-11-2019 ο συμπατριώτης μας από τον Κακόβατο, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Νίκος Κοροβέσης κάλεσε τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Αθανάσιο Μαυρομάτη, σε σύσκεψη στο Δήμο Ζαχάρως με τον Δήμαρχο κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο, προκειμένου ο ίδιος να διαπιστώσει τα προβλήματα της περιοχής και όλοι μαζί επισκεφθήκαμε τον δρόμο Μποκαρίνος – Αρτέμιδα - Μάκιστος καθώς και τον δρόμο στην είσοδο της Αρήνης (στο σημείο που υποχωρεί). Βέβαια εκεί διαπιστώθηκε και από τους δύο Αντιπεριφερειάρχες η ανάγκη της άμεσης επισκευής του υπάρχοντος δρόμου.