Επισκευή Πνευματικού Κέντρου (Σχολείου)

Επισκευή Πνευματικού Κέντρου (Σχολείου)

Ως γνωστό το σχολείο της Μακίστου επί χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν κυρίως τη στέγη τα κουφώματα και τον προαύλιο χώρο. Η στέγη κάθε χειμώνα λόγω των σπασμένων κεραμιδιών έχει σημαντικές διαρροές με αποτέλεσμα τα ξύλα που την στηρίζουν σιγά σιγά να σαπίζουν με κίνδυνο την κατάρρευσή της. Ένα άλλο πρόβλημα είναι τα σπασμένα τζάμια των παλαιών κουφωμάτων απ' τα οποία επιτρέπεται η είσοδος στο κτίριο τρωκτικών και άλλων παρασίτων καταστρέφοντας ό, τι υπάρχει μέσα σε αυτό. Τέλος, ο περιβάλλοντας χώρος είναι εντελώς εγκαταλελειμμένος με αποτέλεσμα να μην είναι βατός σε πολλά σημεία του.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο τεύχος ο Δήμος Ζαχάρως ανέθεσε στον εργολάβο κ. Τρίμη τις εργασίες αποκατάστασης στο σχολείο Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν το Πάσχα. Αρχικά έγινε η πλήρης αποκατάσταση της στέγης με αλλαγή όλης της ξυλείας, τοποθέτηση μόνωσης και νέων κεραμιδιών. Επίσης έγινε αντικατάσταση μέρους των παλαιών κουφωμάτων, προσθήκη λιθοδομής στην υπάρχουσα μάντρα και καθαρισμός του προαύλιου χώρου.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Τ.Κ. Μακίστου Νώντα Πόθο και τη Δημοτική Αρχή για το έργο αυτό και ας ευχηθούμε στο μέλλον να γίνει η πλήρης επισκευή του σχολείου μαζί με την ανάπλαση του προαύλιου χώρου.