Συνάντηση Αυγερινοπούλου - Φαρμάκη – Γιαννόπουλου ενόψει του προγραμματισμού των έργων του 2020 για το Νομό Ηλείας

Συνάντηση Αυγερινοπούλου - Φαρμάκη – Γιαννόπουλου ενόψει του προγραμματισμού των έργων του 2020 για το Νομό Ηλείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2019

 

Με μια ιδιαίτερα σημαντική λίστα για τα έργα τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν εντός του 2020 επισκέφτηκε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, και τον κ. Γιαννόπουλο Βασίλειο, Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, κος Νίκος Κοροβέσης.

Η λίστα των έργων τα οποία πρέπει να ξεκινήσουν, να διευθετηθούν και, σε όσες περιπτώσεις είναι δυνατόν, να διευθετηθούν εντός του 2020, ήταν μακρά, ενώ συμφωνία υπήρξε για το ότι θα πρέπει να ενταθεί η αγαστή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την Κυβέρνηση και την Βουλή, έτσι ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο μας. Ήδη την στενή συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών της χώρας και την Κυβέρνηση την έχει εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, κος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συγκαλεί συναντήσεις με τους επικεφαλείς των Περιφερειών σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου με τη διττή ιδιότητά της τόσο ως Βουλευτής του Νομού Ηλείας όσο και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, έθεσε, μεταξύ άλλων, τους εξής δέκα (10) στόχους προτεραιότητας για τους οποίους και ζήτησε την άμεση ή έμμεση συνδρομή της Περιφέρειας, ενώ η προώθηση άλλων δέκα στόχων θα ακολουθήσει σε νεότερη συνάντηση:  

  1. την υιοθέτηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την ακύρωση των προηγούμενων ζωνών του Νομού Ηλείας (π.χ. ΖΟΕ) και επαναχάραξη του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού του Νομού ολόκληρου εκ νέου, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί ο Νομός τουριστικά, βιομηχανικά, πολιτιστικά και αγροτικά.
  2. Την δρομολόγηση του α. Πάτρα - Πύργος και β. Πύργος - Καλό Νερό και την ολοκλήρωση του έργου εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.
  3. Την κατασκευή δρόμων εντός του Νομού, όπως το Ολύμπια-Κρέστενα-θάλασσα, αλλά και την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των οδικών δικτύων άλλων περιοχών, κυρίως της ορεινής Ολυμπίας.
  4. την πραγματοποίηση των έργων καθαρισμού και αποκατάστασης της λίμνης Καϊάφα και των λουτρών με κονδύλια που ήδη έχουν διατεθεί στην περιφέρεια, καθώς και την διασφάλιση νέων κονδυλίων για την ενίσχυση των τουριστικών εγκαταστάσεων των πηγών.
  5.  Την πλήρη και οριστική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής της Ζαχάρως από τις πυρκαγιές, την ορθή αξιοποίηση των επαπομεινόντων δωρεών στο "Ταμείο Μολυβιάτη" προς όφελος των πυρόπληκτων περιοχών και για την προάσπιση της περιοχής, η οποία σε μελέτη της περιφέρειας χαρακτηρίστηκε ως ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και από τον κ. Περιφερειάρχη στην αντιμετώπιση και της διάβρωσης των ακτών. 
  6. Στην ολοκλήρωση της αποκατάστασης και την περαιτέρω προβολή του Φράγματος και της Λίμνης Καραμανλή στο Δήμο Ήλιδας, καθώς και την υπογειοποίηση τμήματος του αρδευτικού συστήματος του Νομού. 
  7.  Τον πιλοτικό επαναπλημυρισμό της λίμνης Μουριάς και την αξιοποίηση του υπολοίπου της λίμνης για τουριστικούς και αγροτικούς σκοπούς.
  8.  Την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στη περιοχή Ποτόκι του Δήμου Πύργου.
  9. Την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή Άγιοι Θεόδωροι Λεχαινών.
  10. Την λειτουργία του Προαστιακού Σιδηρόδρομου έως την Ηλεία. 

Τέλος, η κα Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον κ. Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες για το ταξίδι της στις Βρυξέλλες στις 13 και 14 Ιανουαρίου, κατά το οποίο στόχο έχει την προώθηση των σημαντικών αυτών ζητημάτων, προεχόντως του ζητήματος της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού. Νεότερη ενημέρωση θα ακολουθήσει σχετικά, καθώς η Δρ. Αυγερινοπούλου έχει ξεκινήσει συστηματικά να προωθεί, με τεχνοκρατικό τρόπο, τα μεγάλα ζητήματα του Νομού Ηλείας. 

 

Αποκατάσταση βατότητας στους ορεινούς δρόμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Με το βλέμμα στην ασφάλεια

Την ικανοποίησή της για την υπογραφή σύμβασης που αφορά στην αποκατάσταση βλαβών σε οδικούς άξονες του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων από τον Περιφερειάρχη  Νεκτάριο Φαρμάκη, εξέφρασε η Ηλεία Βουλευτής, Δρ. Διονυσία-  Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Σκοπός των εργασιών είναι πρωτίστως η διασφάλιση ασφαλών συνθηκών οδήγησης, η εύκολη πρόσβαση στην περιοχή και η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Οι δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι, δεδομένου ότι έχουν σημειωθεί μεγάλες κατολισθήσεις, αλλά και καθιζήσεις, καθιστώντας αρκετά δύσκολη την κατάσταση για κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς.

Η κα Αυγερινοπούλου στη συνάντηση με τον κ. Φαρμάκη και τον κ. Γιαννόπουλο, καθώς και με τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αρμόδιο για θέματα υποδομών αρμόδιο Αντιπεριφεριάρχη κ.  Αθανάσιο Μαυρομμάτη, τους οποίους ευχαρίστησε και προσωπικά για την ανταπόκρισή τους στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς η θετική αυτή ανταπόκριση της Περιφέρειας στο αγωνιώδες και κατεπείγον αίτημα των κατοίκων που εξασφαλίζει την βατότητα των δρόμων προς ορεινά κυρίως χωριά δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας  όσον αφορά στην επίλυση σημαντικών και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Για το θέμα η κα Αυγερινοπούλου έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο με το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, όσο και με Προέδρους των χωριών της περιοχής. Η αποκατάσταση του ορεινού οδικού δικτύου αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους για την κα Βουλευτή.