Μελέτη δρόμου Μποκαρίνος – Αρτέμιδα – Μάκιστος: Φώτης Βλάχος

Μελέτη δρόμου  Μποκαρίνος – Αρτέμιδα – Μάκιστος: Φώτης Βλάχος

 

Ξεκινάει άμεσα η διαδικασία μελέτης του δρόμου από τη θέση Μποκαρίνος προς Αρτέμιδα  – Μάκιστο, που εδώ και ένα χρόνο περίπου, είχε σταματήσει.

Στις 03-04-2014 το Σ.Ε.Δ.Ε. (Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων) έβγαλε το πόρισμά του (αποτελούμενο από 52 σελίδες) και το απέστειλε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χωρίς να εντοπίσει κάτι το επιβαρυντικό.

Η Περιφέρεια μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Χαράλαμπου Καφύρα στις 03-10-2011 προχώρησε την εν λόγω μελέτη, προϋπολογισμού 540.000€. Ενδιαφέρον  έδειξαν δεκατρία μελετητικά γραφεία. Κατά τη διαδικασία έγιναν διάφορες ενστάσεις, καθώς και μια καταγγελία τον Ιούλιο του 2012, από τον Σ.Ε.Ε.Γ.Μ. (Σύνδεσμος  Ελληνικών. Εταιρειών – Γραφείων Μελετών).

Η αρμόδια επιτροπή (πρόεδρος ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος), στις 15-05-2013, ανάδειξε ανάδοχο την « SIGMA Α.Ε. – Γ. Φράγκος» Το Σ.Ε.Δ.Ε τότε ζήτησε να κάνει έλεγχο σε τέσσερα έργα σε όλη την Ελλάδα (μεταξύ αυτών και το δικό μας).

Η «ΜΑΚΙΣΤΙΑ» έχει παρακολουθήσει στενά το θέμα και σας έχει ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια στο παρελθόν. Ιδιαίτερη σημασία έχουμε δώσει στις δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα, σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου (αφού βέβαια πρώτα γίνει η μελέτη). Στη σύσκεψη που έγινε στις 04-06-2013, στο Δημαρχείο του Πύργου,  με την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, για το Ταμείο Μολυβιάτη («Μακιστία» Ιούνιος 2013, Φ.73, σελ.1), είχε πει: «Για το μόνο που δεσμεύομαι είναι ο δρόμος προς Αρτέμιδα και Μάκιστο. Τα δυο κατεξοχήν πυρόπληκτα χωριά». Το κόστος του έργου είναι περίπου 6.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Μολυβιάτη.

Μετά το θετικό πόρισμα του Σ.Ε.Δ.Ε., πρέπει όλοι οι φορείς που εμπλέκονται να κινηθούν με ταχύτητα, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Φυσικά θα πρέπει να μην χαθούν και τα χρήματα από το Ταμείο Μολυβιάτη και να ολοκληρωθεί αυτό το σοβαρό έργο. Ένα έργο που οι δωρητές κάποια στιγμή θα βλέπουν και αισθάνονται υπερήφανοι για την προσφορά που έκαναν.

Ώρα ευθύνης πλέον για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Χαράλαμπο Καφύρα, αλλά και για την ανάδοχο εταιρεία  « SIGMA Α.Ε. – Γ. Φράγκος».

 

Φώτης Γ. Βλάχος